LEVIA NOVA

BLOG

Search

Jij bent jouw beste investering!

Waarom Investeren Slimmer is dan Sparen

Als we denken aan geld, denken we vaak eerst aan het idee van het bewaren van geld op een bankrekening.
Dat lijkt wel veilig, en voelt vertrouwd en misschien zelfs slim.
Maar is dat echt het geval?
Laten we er eens naar kijken waarom investeren feitelijk een slimmere zet is dan sparen.

Geld Vervalt op je Bankrekening:

Wanneer we geld op een bankrekening zetten, verwachten we dat het daar veilig is en dat het zijn waarde behoudt.
Maar in werkelijkheid is dat niet het geval. De inflatie, de stijging van de prijzen van goederen en diensten, kan ervoor zorgen dat het geld dat op een bankrekening staat na verloop van tijd minder waard wordt.
Met andere woorden, zelfs als het bedrag op je bankrekening constant blijft, kan het in werkelijkheid minder kunnen kopen na verloop van tijd…

Investeren in Materiële Waarde:

Aan de andere kant, wanneer je investeert in activa zoals goud, zilver, vastgoed of zelfs bepaalde aandelen, heb je de kans om je geld te laten groeien in waarde.
Neem bijvoorbeeld goud: historisch gezien heeft goud zijn waarde altijd behouden en is het zelfs in waarde gestegen in tijden van economische onzekerheid.
Door te investeren in dergelijke activa als bijvoorbeeld goud, kun je profiteren van waardestijgingen en jezelf beschermen tegen de gevolgen van inflatie.

Investeren in Jezelf:

Maar investeren gaat niet alleen over het plaatsen van geld in externe activa. Het investeren in jezelf is net zo belangrijk, zo niet nog veel belangrijker!
Dit kan betekenen dat je tijd en geld besteedt aan educatie, training, coaching of het ontwikkelen van vaardigheden.
Door in jezelf te investeren, vergroot je je kansen op succes en groei, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Het Nut van Begeleiding:

Net zoals je misschien een ‘financieel adviseur’ inschakelt om je te helpen bij het beheren van je investeringen, kan het ook lonend zijn om professionele begeleiding te zoeken bij het investeren in jezelf.
Een mentor, coach of counselor kan je helpen bij het identificeren van je sterke punten, het aanpakken van obstakels en het ontwikkelen van een plan om je doelen te bereiken.
Door te investeren in dergelijke begeleiding, kun je sneller vooruitgang boeken dan wanneer je alles alleen zou proberen te doen.

De Kracht van Mentorschap:

Een mentor kan dienen als een waardevolle gids op je reis naar persoonlijke groei en succes.
Ze bieden niet alleen waardevolle inzichten en advies op basis van hun eigen ervaringen, maar kunnen ook een bron van inspiratie en motivatie zijn.
Door te leren van iemand die al heeft bereikt wat jij wilt bereiken, kun je veel sneller vooruitgang boeken en valkuilen vermijden die je anders misschien zou tegenkomen.

Het Overwinnen van Grenzen:

Een van de grootste voordelen van investeren in jezelf met behulp van begeleiding is het vermogen om je eigen grenzen te overstijgen.
Vaak hebben we beperkende overtuigingen of angsten die ons tegenhouden om onze volledige potentieel te bereiken.
Een goede mentor kan je helpen deze belemmeringen te identificeren en te overwinnen, zodat je vrijer kunt denken en handelen.

Het Vergroten van Zelfvertrouwen:

Door te investeren in jezelf en te werken met een mentor of coach, bouw je ook aan je zelfvertrouwen.
Wanneer je merkt dat je vooruitgang boekt en successen behaalt, groeit je geloof in je eigen kunnen.
Dit zelfvertrouwen zal je niet alleen helpen om je doelen te bereiken, maar ook om moeilijkheden en tegenslagen te overwinnen die je onderweg tegenkomt.

Conclusie:

Kortom, sparen zorgt er vaak voor dat we waarde verliezen. Wanneer we blijven opbotsen tegen dezelfde problemen, doordat we denken het allemaal alleen wel te kunnen, sparen we die problemen op waardoor we onszelf belemmeren in de vooruitgang.
Investeren in jezelf biedt uitkomst.
Door ervoor te kiezen om te investeren in jezelf, geef je jezelf de waarde van een extra paar ogen, extra ervaring, extra inzicht en nog zoveel meer voordelen, in de vorm van een waardevolle coach of mentor.

Daarvoor zijn wij er!

Ben jij er klaar voor jezelf en je bedrijf naar hogere hoogten te trekken?!
Neem dan vrijblijvend contact met me op door Hier te Klikken en een berichtje achter te laten, of even te bellen door Hier te Klikken

Doen!

Tot Snel!

BLOG INFO
AUTEUR
Aron Levi Bongaards

Aron Levi Bongaards

Eigenaar Levia Nova

BERICHT DELEN